Loading...
Ankara Web Sitesi Tasarım Fiyatları
07Ekim2022
Ankara Web Sitesi Tasarım Fiyatları
Bu makale, hem bir web sitesinin maliyetini etkileyen faktörleri ele alarak hem de iyi bir web sitesinin sahip olması gereken özellikleri vurgulayarak Ankara web tasarım fiyatları konusuna biraz ışık tutmaya çalışmaktadır.  İlk kez web sitesi kurmak isteyenler için Ankara'da web tasarım fiyatı çok uzak bir konu. Bir web sitesine ihtiyacınız olduğu için, sektördeki sürekli artan sayıda web tasarım ajansı, yanıltıcı bilgilerle güvenilirliğinizi sarsabilir. Bu nedenle, web tasarımının kapsamını ve uygulanmasının püf noktalarını bilmeniz gerekir.

Ankara'da web tasarım fiyatları ne kadardır?

Ankara web tasarım fiyatlarını değerlendirirken dikkat edilmesi gereken ilk şey sitenin hizmet ettiği amaçtır.

E-ticaret sitesi mi olacak? Kurumsal veya iş içeriği içerecek mi? Ziyaretçilerinizin beklentileri nelerdir? Bu ve benzeri pek çok sorunun yanıtları sitenizin nasıl görüneceğini ve dolayısıyla maliyetini belirleyecektir. Yukarıdaki örnek sorular üç kategoriye ayrılabilir:

işlevsellik: Web siteniz ne kadar çok özelliğe sahipse, o kadar fazla yazılıma ihtiyacınız olur. Üyelik portalı, mağaza ve daha fazlası. bir örnek verebilirim.

Boyut: Sitedeki toplam sayfa sayısı. Statik sayfalarınız, dinamik ve sürekli güncellenen sayfalarınız veya uzun bir blog gönderileri listeniz varsa, hepsi için ayrı bir tasarım sürecinden geçmelisiniz.

Taslak: Tasarım gereksinimleri, mevcut temalar veya özel tasarımlar, fiyatlandırmayı doğrudan etkiler. Genel olarak, WordPress gibi bir platformdan önceden hazırlanmış bir tema kullanmak size para kazandırabilir.


Web Tasarım Fiyatlarını Etkileyen Diğer Faktörler


Yukarıdaki üç kategoride tartıştıklarımızı genişletelim. Web sitesi projelerinin yalnızca web siteleri tasarlaması ve kurması beklenmez. Bir sonraki adımda sitenizin başarısını etkileyen hizmetleri de göz önünde bulundurmalısınız.

Arama motoru optimizasyonu: Yeni müşterilere ulaşmak için web sitenizin SEO dostu olması önemlidir. Bu yetenek artık çok önemli ve maliyeti etkileyen çok önemli bir faktör.

Mobil uyumlu (Responsive) tasarım: Bir web sitesinin tüm ekranlarda aynı işlevselliği sunmasını sağlayan bir sistem. Hazır temaları kullanırken ek hizmetler gerekmez. Ancak, özel bir yazılım web sitesinin tasarımı duyarlı olmalıdır.

Kullanıcı deneyimi: Ziyaretçiler sitenizde sorunsuz bir şekilde gezinebilmelidir. Kullanıcılar, ihtiyaç duydukları ürünlere, hizmetlere veya bilgilere hızlı bir şekilde erişemedikleri takdirde siteden ayrılacaktır.

Yukarıdaki özelliklere sahip bir web sitesine sahip olmak, işletme hedeflerinize ulaşmanızı çok daha kolay ve hızlı hale getirir.