Loading...
Dijital pazarlama ajansı nedir?
05Ekim2022
Dijital pazarlama ajansı nedir?
Dijital pazarlama ajansları, geleneksel reklam ajanslarının aksine, internette bulunan tüm çevrimiçi ve dijital kanallarda pazarlama yapan ajanslardır. Bu nedenle “dijital” terimi web tasarımında, mobil uygulama geliştirmede ve SEM (arama motoru reklamcılığı), SEO (arama motoru optimizasyonu), sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamcılığı ve içerik stratejisi oluşturma gibi dijital ajans denklemlerinde kullanılmaktadır. 

Geleneksel ajanslardan farklı olarak, dijital pazarlama ajansınızın gerçekleştirdiği her pazarlama etkinliğinin performansını ölçebilirsiniz. Televizyonda, gazetelerde, dergilerde veya reklam panolarında yapılan reklamların satışları veya verimliliği dolaylı olarak ölçülebilir. Dijital pazarlama kampanyalarınızda yapılan tüm çalışmaların yatırım getirisini doğrudan ölçebilir ve verimliliklerini artırmak için gerekli adımları atabilirsiniz. Örneğin, prime time'da yayınlanan TV reklamları ve reklamlar, o sırada kanalı izleyen herkese gösterilecek ve izlenme oranı (izlenme oranı) ne kadar yüksek olursa, reklam fiyatı da o kadar yüksek olacaktır.

 Ancak çok daha küçük bir bütçeyle dijital pazarlama milyonlarca kişiye ulaşabilir.

Ayrıca, bu erişim, markanızla ilgilenen kişiler belirlenerek yalnızca bu kitleye yöneliktir. Aynı zamanda reklam başarısı ve dönüşümler çok kolay bir şekilde ölçülebilir ve raporlanabilir. Dijital pazarlama ajansları hangi konuları kapsar?
Etkili stratejik planlama, aşağıdaki süreçlerin oluşturulmasını gerektirir:

 SEM – Arama Motoru Pazarlaması

 Facebook ve Instagram Reklamlarını Yönetin

 Web tasarımı

 Web sitesi trafik analizi

 Performans izleme ve raporlama

 Sosyal medya yönetimi

 SEO – arama motoru optimizasyonu

 İçerik pazarlama

 eposta pazarlama

 Marka Yönetimi 

Dijital pazarlama ajansı nasıl çalışır?

Dijital pazarlama ajansları, ister bireyler ister işletmeler olsun, iş modellerini ve hedef kitlelerini bilir. Ardından, hedef kitlenizin hangi çevrimiçi kanallarda zaman geçirdiğini araştırın ve hedef kitlenizin etkileşimde bulunduğu ve daha fazla yanıt verdiği kanalları belirleyin. Sonuç olarak, şirketin dijital pazarlama stratejisi oluşturulur. En doğru planı oluşturun ve dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olarak uygulamaya başlayın. Planın uygulanması sırasında şirketin pazarlama bütçesini olabildiğince etkin bir şekilde yönetmeye çalışır.

Çevrimiçi kanallarınızda kullanılan internet veya sosyal medya reklamlarının dönüşüm oranını kontrol edin. Dönüşüm hedefleri genellikle yalnızca satışları artırmakla kalmaz, aynı zamanda marka bilinirliğini ve web sitesi ziyaretçilerini de artırır. Bir dijital pazarlama ajansı ile çalışırken karar vermeniz gereken en önemli soru, neyi başarmak istediğinizdir. Bu hedefler, satışları artırmayı, trafiği artırmayı ve farkındalığı ve görünürlüğü artırmayı içerir. Hedefleriniz çerçevesinde pazarlama bütçenizi mümkün olduğu kadar verimli kullanmalısınız. Yanlış dijital ajans zaman ve para kaybına neden olabilir ve bütçe eksikliği size büyüme fırsatlarına mal olur.