Loading...
Ankara Katalog Tasarımı
17Temmuz2022
Ankara Katalog Tasarımı

Ankara katalog tasarımı hizmeti veren Streetart Dijital sektörünüzün ve kurumunuzun ihtiyaç duyduğu kataloğu trend tasarımlarla size sunar. Katalog; kurumların, kuruluşların, işletmelerin, firmaların ve markaların ürettikleri malları, hizmetleri tanıtan, fiyatlarını ifade eden tanıtım araçlarıdır. E-Ticaret sisteminin ticari hayata girişi ile kataloglar da online kataloglar olarak tasarlanmaya başlamıştır. Online katalog internet sitelerinde ürünlerin, mal ve hizmetlerin sunulmasını sağlayan medya tasarımlarıdır.

Ankara katalog tasarımı ticaret ve rekabetin fazla olması nedeniyle en çok tercih edilen medya hizmetlerinden biridir. Katalog tasarımı için yazılım ve tasarım bilgisi gerekmektedir. Katalog tasarım teknik bilgi gerektirmektedir. İnternet sitelerinin vitrini olarak adlandırılırlar. Ürün, mal ve hizmet özelliklerine uygun olarak tasarlanırlar. Firmaların ticaretini yapmak istedikleri ürünleri hızlı ve etkili bir biçimde tanıtmaya yararlar.

Katalog Tasarımı Nasıl Yapılır?

Katalog tasarımı yapılışı için yazılım ve tasarım bilgi birikimi gerekmektedir. yazılım uzmanları tarafından hazırlanan internet sitelerine en uygun tasarımı tasarımcılar yapabilmektedir. Tasarım düşünüldüğü kadar kolay bir iş değildir. Temsil edilen firma, ürün mal ve hizmetleri doğru analiz edilmeli ve bu analizler doğrultusunda kurumsal kimliği en doğru şekilde yansıtacak tasarımlar yapılmalıdır.

Katalog tasarımı yapılırken her türlü detay dikkatle incelenmelidir. Uygun renkler tercih edilmelidir. Yazı puntoları özel seçilmelidir. Ürünlerin fotoğrafları profesyonel fotoğraf çekimleri ile çekilmeli, çözünürlükleri, çekim kaliteleri yüksek olmalıdır. Katalog gereksiz ayrıntılardan uzak tasarlanmalıdır. Sade, şık olmalı ama etkileyici ve dikkat çekici olmalıdır. Müşterilere ve hedef müşteri kitlesine hitap edebilecek özellikte tasarlanmalıdır.

Katalog, Yunanca κατάλογος, Latince catalogus sözcüğünden dilimize  geçip günümüze ulaşmıştır. Birden çok konuda belirli bir sıraya göre hazırlanan liste olarak tanımlanmaktadır. Kataloglar genelde satış, tanıtım veya listeleme amaçlı kullanılmaktadır. Markalar için önemli bir reklam aracıdır.. Katalog tasarımı içerisindeki bilgiler (resim, metin, tablo vb.) markanızın ürettiği veya sunduğu hizmetlerin müşterilere detaylı biçimde anlatılmasında yardımcı olur. Hazırlanan katalog tasarımının markanızın kurumsal kimliğine uygun olacak şekilde sade, açıklayıcı ve kolay anlaşılır olması müşterilerinizin ürün ve hizmetlerinizi tanımasını kolaylaştıracaktır. Kataloğun diğer baskılı reklam materyallerinden farkı çoklu sayfa tasarımıdır. Mesela kataloğun broşürden farkı kataloğun daha kapsamlı olmasıdır. Bu yüzden kataloglar teknik bilgi ve detaylı anlatım içermektedir.

  • Katalog markalar ve firmalar için etkili bir reklam aracıdır.
  • Bir firmanın kurumsal kimliğinin tanıtımı açısından önemli bir çalışmadır.
  • İlgi çekici ve etkileyici bir katalog tasarımı ile markaya değer katmakta yardımcı olmaktadır.
  • Kataloglar taşınabilir ve bir noktadan diğer bir noktaya kolayca seyehat edebildikleri için her firma için 7/24 hizmet veren bir pazarlama çalışanı gibi düşünülebilir.
  • Katalog hedef kitlenize daha kısa sürede hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlamaktadır.
  • Kataloglar sayesinde müşterilerinizin ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi edinmelerini kolaylaştırır.

Ankara Katalog Tasarımı Yapan Yerler

Ankara katalog tasarımı yapan yerler araştırıldığında; medya ajansları, yazılım şirketleri, tasarım şirketleri ile karşılaşılmaktadır. Katalog tasarımı için hem pazarlama ve reklam bilgisi, hem yazılım bilgisi hem de tasarım bilgisi gerekmektedir. Katalog yaptırmak için bu hizmetlerin hepsini verebilecek yer seçilmelidir. Seçilen yerde bulunan çalışma ekibinin alanında uzman olmasına dikkat edilmelidir. Sektör deneyimi fazla olan çalışma ekibine sahip firma ile çalışılmalıdır.

Ankara katalog tasarımı yapan yerler incelenirken en kaliteli hizmeti en uygun fiyata veren firmalar tercih edilmelidir. Streetart Dijital katalog tasarım işlemlerinde özgün tasarımları ile en etkili ürün tanıtımını garanti etmektedir. Müşteri memnuniyeti anlayışı ile çalışan firma uzman çalışma ekibi ile hizmet vermektedir.